Hoppa till innehåll

Billiga resor

När man ska resa ut i världen finns det många sätt att söka sina resor på. Tidningar och resebyråer presenterar resor i kataloger eller genom annonser i tidningar. Här finner man ofta sista minuten resor som innebär att man kan resa lite billigare. Men det är dock på Internet som man kan göra sina stora fynd, inte bara prismässigt utan även kvalitetsmässigt. Här får man dagsaktuell information och även ett betydligt större utbud av både flyg och hotell än vad varje enskild resebyrå kan erbjuda.

Över 70 % av alla charterresor beställs idag direkt på Internet. Skälet till detta tros dels vara att man har tillgång till direkt uppdaterade uppgifter om resorna men en annan stor anledning är att man idag vill ha möjlighet att få mer information om det resmål man ska resa till och det hotell man ska bo på. På nätet finner man värdefulla resguider, andra resenärers omdömen och även reseforum där man kan få värdefulla tips både på sevärdheter och på hur man ska hantera vissa situationer som inte går att finna någon annanstans än på nätet.

På nätet har man dessutom möjlighet att själv arrangera hela resan avseende flyg, hotell och kanske på bättre dagar än vad charterbolaget kan erbjuda. Detta innebär att man kan hitta betydligt bättre hotell och bättre restider och även i många fall till bättre priser än vad charterbolaget kan erbjuda. Att det även är så enkelt att söka fram den information man önskar, beställa och betala gör att man dels slipper betala för resebyråns arbete och direkt kan få sina beställningar konfirmerade. Oftast även på tider som de traditionella resebyråerna har stängt.

En annan fördel att själv söka sin resa på Internet är att man kan vara ute i god tid. På så sätt kan man hitta flyg till riktigt låga priser och själv bedöma när man ska boka hotell, beroende på hög eller lågsäsong. Det enda som egentligen skiljer mellan en reguljär resa och en paketerad charterresa är att man får ordna transport själv på flygplatsen när man kommer fram.

När man ska resa långt kan man spara mycket pengar om man är lite vaken. Man kan ofta spara en betydande summa, upp mot 50 %, mot vad man får betala för en liknande resa hos en resebyrå. Då får man själv ha lite kontakter för att få alla delar av resan bekräftad men det är en blygsam arbetsinsats man har gjort och samtidigt har man även full kontroll på den resa man ska åka på och alla fakta om det resmål man ska till.