Hoppa till innehåll

Billiga hotell

billiga hotellAtt resa är en fantastisk upplevelse, men det kan ibland vara en kostsam nödvändighet. En av de mest betydande kostnaderna är oftast hotellboendet. Men det finns många sätt att hitta billiga hotell och hålla sin budget i schack. Här är en tio tips som kan hjälpa dig att spara pengar på din nästa hotellbokning.

1. Var flexibel med dina resdatum: Priserna på hotellrum varierar ofta beroende på vilken veckodag det är, tiden på året, och om det är några stora evenemang i området. Generellt sett är hotellrum billigast söndag-måndag eftersom att varken turister eller affärsresenärer vill boka då. Hotell som riktar sig mot affärsresenärer går att hitta billigare under helgen och de mot turister billigare under veckodagar. Om du kan vara flexibel med dina resdatum, kan du således spara en hel del.

2. Jämför priser: Använd webbplatser och appar som jämför hotellpriser för att hitta de bästa erbjudandena. Sajter som Booking.com, Trivago, och Expedia samlar in priser från olika hotell och låter dig jämföra dem sida vid sida. Var noga med att kolla på flera olika webbplatser, eftersom vissa kan ha exklusiva erbjudanden. Se även punkt fyra nedan!

3. Registrera dig för lojalitetsprogram: Många hotellkedjor har lojalitetsprogram som ger medlemmar tillgång till exklusiva rabatter och belöningar. Om du reser ofta kan det vara värt att gå med i ett sådant program. Inte bara kan du få lägre priser, men du kan också tjäna gratis nätter och andra förmåner.

4. Boka direkt med hotellet: Ibland kan du få en bättre deal genom att boka direkt med hotellet istället för att gå via en tredjepartssida. Hotell erbjuder ibland speciella priser och paket som inte är tillgängliga någon annanstans. Eller så ingår frukost, fruktkorg, drinkbiljetter, etc.

5. Pruta: Det kan vara lite obekvämt, men att pruta kan ibland leda till betydande besparingar. Detta är särskilt sant i länder där prutning är mer socialt acceptabelt. Om priset på ett rum verkar högt, tveka inte att fråga om de kan sänka det. Detta tips gäller framförallt om du ska bo fler nätter än de du ursprungligen bokat.

6. Välj din destination klokt: Om du inte är låst vid en specifik destination, tänk på att välja en plats där kostnaderna för hotellboende är lägre. Till exempel, hotell i större städer tenderar att vara dyrare än de i mindre städer eller på landsbygden. I Asien är hotell generellt billigare än i Europa och Nordamerika.

7. Fundera på vad du behöver: Frukost, Wi-Fi, parkering – alla dessa ”extras” kan göra hotellnatten dyrare än planerat. Fundera på vad du behöver och vad som ingår.

8. Läget: Fundera på om du kan bo en liten bit bort. Hotell vid stranden eller på ett promenadavstånd på c:a 500 meter kan betyda 50 % i prisskillnad.

Att hitta billiga hotell kräver lite forskning och flexibilitet, men belöningen är värt ansträngningen. Genom att använda dessa tips kan du dra ner på dina resekostnader och göra mer av din budget. Lycka till med din sökning!

Tips på billiga hotell